28.6.2015

Aurinko ja tuuli

Suomen kesään näyttää kuuluvan villavaatteet. Näissä kuvissa kelpo sivuroolissa ovat Kalajoen hiekat, joilla ei kovin paljoa auringonpalvojia kuvia otettaessa näkynyt. Tuuli oli kuitenkin lämmin maatuuli.
 Huivimaniani ei näytä loppumisen merkkejä. Onneksi maailma on pullollaan mielenkiintoisia huivimalleja, kuten nyt tämäkin Helen Stewartin suunnittelema Pebble Beach Shawl. Huivi on ollut ravelryn suosikeissani jo pidempään, jotenkin nämä eri tavoin ryhmitellyt reikäosiot viehättävät tällä hetkellä kovasti. Myös Janina Kallion huiveissa on samaa meininkiä kuin tässä.
 Huiviohje on simppeli ja mikä parasta, mukana on huivin ohje kolmessa eri koossa, eri vahvuisille langoille. Itse neuloin keskikokoisen huivin, käytin seitinohutta Knitlob's Lair Ainoa kaksinkertaisena. Vyyhdissä oli värin nimenä oliivi mutta kyllä tää minusta auringonkeltaista on.

Minua on vaivannut viime aikoina ennen näkemätön startiitti. Täysin tapojeni vastaisesti minulla on kesken neljät sukat, pari villaista neuletakkia, kesäpusero sekä kaksi huivia... Huomenna olen nousemassa junaan ja matkaamassa kohti Tyttilää ja voi olla että vielä matkaneuleen silmukat luon huomisen aikana. Näin se kesäloma toimii.

20.6.2015

Kirpakka

 
Kierrätys on kivaa! Vuonna 2011 (piti ihan tarkistaa vuosi ravelryn projekteista) neuloin kirpeän pistaasinvärisestä puuvilla-pellavalangasta liivin, jota en ole pitänyt kertaakaan. Vasta tänä keväänä purin tekeleen takaisin langaksi ja pohdiskelin että mitä siitä oikein teen. Langasta kuitenkin tykkäsin kovasti. Harkitsin kesäpuseron tekoa mutta huivi voitti. Vihreä väri sai minut kaipaamaan jotain lehtikuvioista mallia ja löysinkin mukavan ilmaismallin.

 The Lonely Tree Shawl on suunniteltu paksummalle langalle joten tein vain lisää kaavion toistoja että sain huiviin tarpeeksi kokoa. Siinä neulomisen hurmassa en jaksanut koko aikaa keskittyä joten kaikki kuviot eivät joka paikassa täsmää. Siinä tulemme näihin meidän neulojien (ja ihmisten) inhimillisiin eroihin. Minua ei haittaa virheet jotka eivät tule näkymään huivia käytettäessä, toki korjaisin jos kämmi olisi tullut näkyvässä paikassa. Yritän arvioida, että maksaako korjaaminen vaivan, eli korvaako virheen korjaamisesta tuleva tyytyväisyys siihen käytetyn ajan. Toisin sanoen, vältän viimeiseen asti purkamista jos se ei ole aivan välttämätöntä.
 Tästä huivista tuli kuitenkin varsin mukiin menevä! Lanka on Bc Garnin Allinoa, josta voisin kyllä hyvinkin tehdä sen edellisessä postauksessa haikailemani kesäneuleen. Väriä en ole vain osannut vielä päättää. Ehkä kesäisen musta...

14.6.2015

Maantienvärinen

 Etsiskelin pitkään sopivanväristä pellavalankaa kesäpuseroa varten, mutta näytti että kaikki muut olivat jo ehtineet pellavapäissään ostella nettikauppojen laarit tyhjiin ja jäin nuolemaan näppejäni. Enkä olisi kyllä ehkä osannut päättää väriäkään. Kävin sijaistoimintona hakemassa Dropsin tummanharmaata puuvillasekoitelankaa (Drops Cotton Light) ja ajattelin tekaista jotain sitä täydellistä lankaa odotellessa. Ja mikäpäs siinä, taisin  tehdä uuden lempipuseroni!
 Neuloin lankaa 5,5 millin puikoilla ja neulepinnasta tuli juuri niin laskeutuva kuin tahdoinkin. Malli on ylhäältä alaspäin neulottu perusperuspusero vajaamittaisilla hihoilla. Aluksi aioin tehdä koko neuleen sileänä neuleena ilman resoreita ja antaa reunojen rullautua mutta helmasta tuli niin törkeän näköinen että neuloin helmaan ja hihansuihin kapeat resorit. Kaula-aukkoa en huolitellut mitenkään. Neulos laskeutuu ja tasoittuu langan painon ansiosta niin hyvin, että en edes kastellut neuletta vaan otin sen suoraan käyttöön.
 Kovaan käyttöön neule pääseekin, niin mieluinen siitä tuli! Muistelen jo langan värikarttaa että mistä sävystä tekisin toisen...

8.6.2015

Samaa vanhaa

...eli liukuraitasukkia. Ylin pari on Drops Delight -langan sävyistä 16 ja 17. Olen samasta yhdistelmästä tehnyt aiemminkin sukat mutta näistä tuli jälleen aivan omanlaisensa.
 Liukuraitasukista jää aina pieni nöttönen kutakin lankaa ja ajattelin kokeilla että miten saisin ujutettua niitä loppuja samaan sukkaan. Tein yhden kerroksen raitoja aina 9 kertaa ja puolessa välissä vaihdoin raitalankaa (oliko tarpeeksi vaikeasti selostettu?). Yllättävän hauskat tuli vaikka inhokkiviolettiakin sinne tänne survoin.
 Näihin alakuvan sukkiin käytin Delight langan sävyjä 05 ja 07. Seesteinen yhdistelmä.