31.5.2014

Keltaista

Kevät hurahti Tyttilässä ilman merkittäviä käsityösaavutuksia. Jokin aika sitten iski kuitenkin pakottava tarve saada keltainen huivi. Tuumasta toimeen. Langat tulivat Kerästä parissa päivässä ja itse huivikin syntyi nopsaan.



Ohje on Lacy Baktus, jonka varmaan kaikki muut maailman neulojat ovat jo tehneet. Jälkeenjääneitä ollaan siis taas :)  Lanka on Seta Tweediä, joka on 75 % silkkiä ja loput puuvillaa. Ihanan pehmoinen lanka, mutta neulepinta jäi hieman liian höttöiseksi makuuni. Lempihuiviainesta silti.

Keltainen ja sininen on aika hyvä väriyhdistelmä.




Ihanaa alkanutta kesää!

23.5.2014

Kolme kärpästä

Nyt se on sitten kesä saapunut, tosin kärpäsiä ja muitakin ötököitä vielä odotellaan. Otsikko viittaa tähän neulemalliin joka on 3in1 nimeltään ja johon ihastuin keväällä.
 Vaikka paita näyttää kerrospukeutujan ihanneneuleelta niin on onneksi ihan vain yksi pusero, johon on neulottu hämäykseksi useampi helma. Malli näyttää kenties monimutkaiselta niin vaikeinta oli värien valinta. En halunnut liian railakkaita yhdistelmiä ja lähtökohtana oli turvallinen harmaa. Mutta että mitä sen kanssa? Silittelin Väinämöisiäni useamman viikon ennenkuin päätös alkoi kirkastua. Nyt ehkä valitsisin toisin, kenties?

Malli neulotaan helmasta ylöspäin ja kun helman mielenkiintoiset kohdat oli neulottu, teos hyytyi pitkäksi aikaa. On tässä muutenkin neulomiset hyytyneet, ei vain innosta. Tosin sama vaiva on ollut jo vuosia tähän aikaan vuodesta, joten ei kannata huolestua.  
 Paidassa on hauska ylipitkät ja kapeat hihat jotka jää ranteisiin makkaralle. Ohje oli hyvin kirjoitettu ja tarkka joten jos malli innostaa niin siitä vain kokeilemaan ja esittelemään lankakaapin ne (toiseksi) ihanimmat langat! Ohje on sport-vahvuiselle langalle mutta minä tein sujuvasti sen fingering- paksuudella. Tummaa harmaata meni hieman yli 100g, muita riittää alle vyyhti.

4.5.2014

Kevätpipoja

Vietimme Tytin kanssa vappupäivää kotikotonamme Kainuussa. Siellä oli vielä järvi jäässä ja lunta tuli välillä sakeastikin. Oli oikein oiva keli kuvata muutamat pipot, sillä ne olivat vielä tarpeen muutenkin kun pihaa rapsuteltiin lumikuurojen välillä. Lumisade oli välillä aivan sitä jouluaaton sadetta, isoja hiutaleita ja kaikkialla oli aivan hiljaista. Satumaista sanoisin. Mielenpohjalla jo pidempään kytenyt ajatus siitä, että vielä joskus muuttaisin takaisin kotiseudulleni, sai kyllä lisää voimaa. Miksipä ei?
Malli: Orbitus By Kelly McClure
Lanka: Drops Big merino, 75g
Tämä pipa on näistä minun oma suosikkini. Tämä vadelmanpunainen versio ei jää minulle mutta malli täytyy muistaa ensi syksynä kun alkaa taas pipottaa.
 
 Malli: Nola cloche By Hilary Smith Callis
Lanka: Teetee Primavera, harmaa 70g
Hauska malli, jota voi pitää monella tavalla.
 
Malli: Cheer By Kim Hargreaves
Lanka: Sublime cashmere merino silk dk, petrooli 65g
Pipon kyllä tunnistaa Hargreavesin suunnittelemaksi, ainakin jos on mamman kirjoja selaillut.