17.3.2014

Uusia suosikkeja

Viikonloppuisin tekee mieli leipoa jotain hyvää ja tulee etsittyä uusia reseptejä netistä. Tässä joku viikko sitten etsin leivottavaa hakusanoilla "valkosuklaa sitruuna" ja tein kertakaikkiaan mahtavan blogilöydön! Wicked sweet kitchen tarjoaa sellaisen kattauksen sokerihiirille että oksat pois. Blogissa on runsaasti erilaisia brownie- ja cookie-reseptejä, juustokakkuja ynnä muuta suussa sulavaa. Tämä kuvissakin näkyvä paakkelssi, jonka perässä sinne alun perin löysin, on Sitruuna- ja valkosuklaamutakakku ja se on valmistunut Nastilan kyökissä jo pariinkin otteeseen. Voin suositella myös Porkkanakuppikakkuja, jotka olivat erinomaisia.
 
 Muita uusia löytöjä olen tehnyt neuleohjeiden parista. Tammikuussa julkaistu 3 in 1 -pusero iski lujaa kuin metrinen halko. Tämän haluan tehdä! Ohje on nyt ostettu ja tulostettu mutta värien valinta onkin yllättävän vaikeaa. Tuossa mallissa voi kyllä esitellä hyvin herkkulankojaan mutta mikä olisi se paras yhdistelmä? Keltaista ja harmaata nyt ainakin mutta mitä muuta...

8.3.2014

Monte rosa ja vappukeli

Kyllä on kevätkelit kohillaan! Lapsena Kainuussa oli vapputorille pyöräillessä tämmöinen ilma ja jotenkin tuli ulkoillessa nostalginen olo. Hyvin tarkeni pelkässä villatakissa. Alpokin tykkäsi kovasti ja makaili pitkän aikaa kuivassa heinätuppaassa. Tosin vasta kuvaussession jälkeen, sillä silloin kun kamera oli esillä, ei kovin kauaa paikallaan oltu...
 Kun sain ne rästissä olleet villatakit tehtyä, annoin itselleni luvan aloittaa uuden. Löysin Ravelrystä ihanan Isabell Kraemerin uuden villatakkiohjeen ja aloitin samantien, kun kaapissa sopivaa lankaa oli. Malli on taattua Isabellia: rento, kaunis ja pikkuisen rouhea, juuri sellainen josta tykkään. Ohje oli kirjoitettu selkeästi ja siinä oli sekä kaaviot että kirjallinen selostus.
 Lankana käytin syksyisestä neulojien yöstä hankittua Cascade 220 värissä doeskin 8012, joka tosin olikin hieman tummempaa beigeä kuin tilatessa odotin. Mallissa on kapeat eriväriset raidat ennen joustinneuleita ja siihen sopi minusta mainiosti Irelande-sävyinen vihreä. Neuloin myös kauluksen sisäpuolen vihreällä koska pelkäsin beigen langan loppuvan. Minulla oli sitä 500g ja melkein kaikki meni. Löysin myös täydellisen väriset vihreät napit jotka kruunasivat kokonaisuuden. Tykkään tosi paljon!

 Malli: Monte rosa by Isabell Kraemer
Lanka: Cascade 220 heathers, 500g
Puikot: 3,5mm


Mamman pikku rapatassu.

2.3.2014

Suattaapi olla tai sittenniii ei

Tämän sukkamallin löysin ravelrystä jo muutama vuosi sitten ja tulostin ohjeenkin, mutta kuten monesti käy, malli kolahtaa todella vasta sitten kun näkee jonkun hienon toteutuksen. Neuloin sukat hurmiossa muutamassa päivässä olympialaisia seuratessa. Vasta nyt, kun kuvat on otettu ja ladattu koneelle, mietin että mitä näiden sukkien nimi tarkoittaa. Piti oikein sanakirjasta katsoa suomennos sanalle Dither. Otsikossa on sama savoksi.
 Näistä sukista saa kyllä väreistä riippuen monen näköiset. Itse valitsin turvallista musta-harmaa-valkoista ja tein sukat samanlaisiksi. Ravelryn projekteista näkee, että monet ovat neuloneet toiseen sukkaan värit erisuuntaan, hauskoja nekin. Minä jouduin jalkaterässä lyhentämään mallikertaa muutaman kerroksen sopivassa kohti sillä muuten siitä olisi tullut omaan jalkaani liian pitkä. Kantapäät tein joulukalenterisukista opitulla menetelmällä jälkikäteen ja istuvat tuli.
 Malli: Dither
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5mm