27.6.2009

Tyynelle Lyyliltä

Olen jo pitkään katsellut Jaanamaan blogin bannerikuvaa "sillä silmällä". Jaanan puulokerikko on hieno! Tahtoi sellaisen. Pitkään kuljin kirppareilla ja vanhojen tavaroiden kaupoissa silmät tarkkana, josko lykästäisi. Ja lykästihän se viimein! Ihan siinä vakiokirppiksellä.



Lokerikko on kaunista ja taidokasta puutyötä ja siisti kuin mikä. Ulkopohjaan on koukeroisella käsialalla kirjoitettu Tyynelle Lyyliltä haarukoita ja veitsiä varten. Minä laitoin lokerikkoon kuitenkin lusikoita, anteeksi Lyyli. Lokerikko sopii hyvin keittiömme uuden, vanhan ja uusvanhan tavaran joukkoon.




Esimerkki mielestäni mainiosta uusvanhasta tavarasta on Dinner Choices -kyltti. Harvemmin tulee valittua tuo kakkosvaihtoehto.



Nämä kaverukset löytyivät samalta kirppikseltä kuin lusikkalokerikko. Nekin sopivat meille kuin nokka naamaan.



(Toivottavasti ensi kerralla jo jotain neuleaiheista.)

PS. Kiitos Lendi!

23.6.2009

Eräänä päivänä töissä





PS. Lisätkää idylliin itikat, paarmat ja kärpäset.
Ja +23 astetta lämpöä.
Nam.

18.6.2009

Kun kellohame heilahtaa ja vanha jatsi soi

Olen himoinnut jo pidemmän aikaa 50-luvun tyylistä kellohelmaista tanssimekkoa. Kaupoissa sopivalla helmalla varustettuja kyllä olisi mutta niissä on makuuni aivan liian paljastavat yläosat. Tahdon siveellisen venekaula-aukkoisen mekon! Juuri parempaa onnea ei kaavojenkaan kera ole ollut. Toki voisi muokata sopivaan helmaan mieleisen yläosan, mutta olen semmoisessa surkea. Sitten tärppäsi. Löysin Huuto.netistä aidot 50-luvun kaavat ja olen onnesta sykkyrällä! Sopivan kankaankin löysin. Enää ongelmana on että kukakohan tämän minulle ompelisi... Itseäni hirvittää hieman, ehkä pitäisi tehdä vaikka lakanasta ensimmäinen koeversio.

Kaavapaketissa on kaksi erilaista hihavaihtoehtoa, minulle sopisi paremmin tuon keltaisen mekot tyyli. Näissä on muuten kummassakin nappilista ja napit edessä, milloin ne vetoketjut nyt keksittiinkään...?
Mikäs sen paremmin kellohelmaan sopisikaan kuin pilkkullinen kangas... Ja vielä ruskeana, ostin kaikki 4 metriä mitä kaupassa vielä jäljellä oli.

Kaavat on vanhat ja hauraat.

Tarkat leikkaus- ja ompeluohjeet on mukana.


Näihin juhannustansseihin mekko ei kyllä valmistu mutta ehkä ensi kesäksi?
Hyvää Juhannusta!



10.6.2009

Vihreä tankki

Kummasti vain tänäkin keväänä alkoi kesäneuleiden teko himottamaan vaikka tiedän, että pitämättä jää. Olen ollut huomaavinani, että monilla neulojilla on suhde kesäneuleisiin hieman vaikea... Jopa itse Eunny Jang Interweave Knitsin kesänumeron pääkirjoituksessaan kertoi jättävänsä kesäneuleet neulomatta ja valmistautuvansa syysneuleisiin. Mutta kun lankakaappiin on tuota puuvillalankaa tullut joskus ostettua eikä sanapari "langan myyminen" kuuluu sanavarastooni, täytyy yrittää päästä langasta muilla keinoin. Toki olisin voinut neuloa jollekin muulle, esimerkiksi ystäväni lapselle (sori Kalle) mutta itsekäs on itsekäs.

Tästä vihreästä puuvillalangasta olen viime vuonna neulonut jo isomman neuleen ja 6 kerää lankaa oli jäljellä. Joten hihatonta mallia etsimään. Tämä oli hihattomuuden lisäksi aivotonkin. Samaa lankaa on vielä harmaana ja siitä taitaa joku lastenneule muotoutua.

Malli: #29 Ribbed tank, Knit.1 Summer 2007, Cathy Carron
Lanka: Marks&Kattens Avanti cotton, 230g
Puikot: 3mm
Kesä etenee kohisten! Tässä samaisessa metsikössä otettiin nämä kuvat muutama viikko sitten ja ero on huikea.

5.6.2009

Minimalismia

Täällä taas tullaan jälkijunassa. Minimalist-neuletakki on yksi suosituimpia neuletakkeja Ravelryssä ja Nastikin on niitä tekaissut kaksi jo aikapäiviä sitten. Enkä ihmettele suosion syytä: helppo ja mukava malli tehdä ja sopii monenlaisten vaatteiden kanssa. Rowanin Felted Tweed -lanka pääsee tässä mielestäni hyvin oikeuksiinsa, helmineule korostaa kivasti langan rouheutta.

Malli: Minimalist cardigan , IK Fall 2007
Lanka: Felted Tweed, vähän yli 250 g
Puikot: 3,5



Suomen suvi se on sitten suloinen. Tuulee, sataa vaakasuoraan ja lämmintä on hätäisesti 8 astetta. Villasukat ja kumpparit ovat olleet kesäkuun ykkösasuseet. Sireenit sentään kukkivat.



---

Teimme ystävän kanssa hieman oravannahkakauppoja. Sen seurauksena meille muutti eräs Vanha Rouva Remington. Ainakin tämä elegantti yksilö on selvästi rouva...