29.3.2008

Päiväkahvit

Ostimme syksyllä isomman ruokapöydän ja totesin, että kaikki pöytäliinani ovat siihen liian pieniä. Ompelin jo silloin kolme kaitaliinaa, joita pidän poikittain pöydän päällä. Nyt löysin ihanaa Almedahlsin kettukangasta, josta ompelin lisää kaitaliinoja. Olen niin pihi, että säästin tekemällä kolme lyhyempää kuin että olisin ostanut kangasta 2,6m ja tehnyt yhden pitkän.


Uusien ja vielä tahrattomien liinojen kera maistuu päiväkahvitkin hyvältä!






27.3.2008

Miehelle

Sain kutsun entisen pomoni 50-vuotisjuhliin. Kaipa sen ikäinen mies villasukkia tarvitsee, joten kutaisin hänelle lahjaksi miehekkäät herrasmiehen sukat. On nämä paremmat kuin se perinteikäs kupukello, onhan?



Malli: Gentleman's fancy sock, Knitting Vintage Socks -kirjasta
Lanka: Novita Nalle colori
Puikot: 2,5mm


Ja katsokaapa millainen mainos löytyi vuoden 1972 Tekniikan maailmasta! Silloin on seiskaveikkaa saanut myös nestemäisenä.

22.3.2008

Hilda

Historiallinen hetki: minulla on neuletakki, johon olen kerrankin tyytyväinen! Se on sopivan kokoinen, värinen ja tyylinen juuri minulle. Nam.

Inspiraation tähän työhön sain eräästä Phildarin www-sivuilla olleesta kuvasta. Hauska yhteensattuma on se, että Nasti oli jo aiemmin inspiroitunut samasta kuvasta (muistamatta mistä oli kuvan tallentanut kansioihinsa). Hän toteutti oman versionsa takista männä kesänä. Virallista ohjetta meillä kummallakaan ei ollut, vaan toteutus tapahtui kuvan perusteella. Minua tosin auttoi se, että sain välillä sovittaa Nastin takkia ja ottaa siitä mittoja. Nimesin neuleen Hildaksi.




Lankana käytin Marks&Kattensin Bomullia, mitä nurkissa pyöri melkoinen kasa Chantalin jäljiltä (se siis sai purkutuomion). Minulla oli suunnitelmissa tehdä nappikiinnys, mutta neulomisen huumassa unohdin tehdä napinläven. Ei se mitään, puinen puikko sopii hyvin tähän.




Malli: Oma toteutus Phildarin kuvasta
Lanka: Marks&Kattens Bomull, 350 g
Puikot: 3,5



Mukavia pääsiäispyhiä!

20.3.2008

Valoisaa pääsiäistä

Valmiiden neuletöiden puuttuessa esittelen jälleen muutaman kirppislöydön. Tällä kertaa vuorossa ovat retrovalaisimet. Kaikki on ostettu kirppiksiltä ja haluan tässä yhteydessä muistuttaa, että sieltä ostetut valaisimet tulisi jonkun asiantuntijan tarkistaa, että ovat turvallisia käyttää.

Tämä varjostin ja jalka eivät alunperin kuulu yhteen. Varjostin odotteli pitkään sopivaa jalkaa, mutta lopulta naapurinsedän kanssa tuli asiasta puhetta, ja hänen kätköistään sopiva jalkalamppu löytyi. Tämä ei varsinaisesti valaise, vaan on enemmän tunnelman luoja.

Tämä on viimeisin löytöni. Muistuttaa joitakin designvalaisimia, mutta tuskin sitä on. Hauska yksityiskohta on varren puuosuus.

Viimeisessä kuvassa on kirppislöytö vuosien takaa. Valkoinen alaosa on lasia ja keltainen peltiä. Kaunis pieni lamppu tämäkin.

Ja kiitokset edellisen postauksen villatakkia kommentoineille! Kehut lämmittävät aina neulojan mieltä.


16.3.2008

Tiikeriraitaa

Niin se vain raita kerrallaan valmistui. Ravelryssä ihastelemani Treeline striped cardigan tästä ei aivan tullut, vahvana inspiraationa se kyllä toimi. Lankani oli ohuempaa kuin ohjeessa, joten laskin omat silmukkamäärät enkä tehnyt kaulustakaan ohjeen mukaan. Langat värjäilin aiemmin ja koska värjäystulos oli epätasainen, tähän malliin ne sopivat loistavasti. Langan epätasainen väri tuo mukavaa elävyyttä raitoihin eikä toisaalta häiritse liikaa, kuten yksivärisessä neuleessa voisi tehdä. Kaikenkaikkiaan ihana pitoneule tuli, kevyt ja lämmin sekä täydellisen värinen!

Lanka: Itse dylonilla värjätty Novitan Nalle, menekki yhteensä 300g
Puikot: 3mm



12.3.2008

Vanhat kissat

Joskus kirppiksiltä löytyy samalla reissulla tavaraa teemoittain tai sitten antennini ovat virittyneet aina jollekin taajuudelle, jollaista tavaraa silmät hakevat sillä reissulla. Yleensä löytöni ovat retrotavaraa, mutta nyt löysin vanhaa kissa-aiheista pahvia.

Isokokoinen koulun vanha opetustaulu. Tämän lahjoitan Tyttilään, jahka saan kuljetuksen järjestymään. "Nykynuoret" eivät ehkä aina ymmärräkään, miten isovanhempamme ja vielä vanhempammekin ovat opiskelleet erilaisia asioita näiden taulujen avulla. Kuvia kun ei siihen aikaan juuri kirjoissa ollut, ja jos oli, ne olivat pieniä ja mustavalkoisia. Kuulemma monessa koulussa on ollut juhlahetki, kun uusi opetustaulu on luokassa paljastettu.
Lisäksi löysin pienen hauskan kissakortin. Söpö ku mikä.


9.3.2008

Suutarin lapsi

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, näinhän se sanonta kuuluu. Omalla kohdallani sanonta voisi olla "neuloja ilman sukkia". Rakastan villasukkia, käytän niitä kesät talvet, päivällä ja öh, yölläkin. Mutta yhtäkään käyttämistäni villasukista en ole itse tehnyt. Jostain syystä en vain ole innostunut sukkien neulomisesta. Mutta onneksi on sisko! Kusti polkaisi ja tällä kertaa sain ihanat Argyle-sukat kotiovelle kannettuna. Kiitos taas, Nasti!







Malli: Veronik Averyn Argyle-socks (Knitting classic style -kirjasta)
Lanka: Zitron Trekking Handart
Puikot: 2,5 mm

4.3.2008

Taas tunika!

Työnteko on alkanut mukavasti, mutta neuloa ei vielä oikein jaksa. Onneksi yksi neule oli loppusuoralla töiden alkaessa, joten jotain valmista on esitellä. Eilen nauratti, koska Jaanamaa oli saanut valmiiksi hyvin samanlaisen neuleen, jonka hän oli säveltänyt kuvan perusteella. Minulla oli tähän ohjekin, nimittäin Garnstudiolta. En tiedä kuka on matkinut ketä, mutta Garnstudion malli muistuttaa todella paljon Jaanankin neuleessa esikuvana ollutta Julietia. Lankana minulla oli Sandnesgarnin Alpakka, enkä saanut tiheyttä täysin sopimaan ohjeeseen, joten olen soveltanut ohjetta aikalailla. Kiva tuli kuitenkin!

Malli: Drops 105-9
Lanka: SandnesGarn Alpakka, menekki 290g
Puikot: 3mm


Värjäilin tässä taannoin taas vähän lankaa Dylonin kuumaväreillä. Keltainen on sävy Old gold terästettynä veitsenkärjellisellä sävyä Coffee. Ruskea on ihan cohveeta vaan. Tulossa on (tuskallisen hitaasti!) raidallista neuletta...